Evrensel Kolej Tiyatro ve Sinema Kulübü
Önyükleme

Evrensel Kolej Projeler

 <-- KULÜPLER ANASAYFASI 


Sanata ve sanatçıya dost Evrensel okulları olarak öğrencilerimizi sanatın içinde görmek isteriz. Kimi sahne tozunu yutar, kimi renk renk olur tuvalde kimi de nota nota dökülür sazın telinden. Kulübümüz, sürekli ve yoğun çalışmaları ile tiyatroyu bir tutku haline getirdi.Sahne tozunu “Komşu Köyün Delisi” adlı oyunla yutmaya başladık.Sosyal yaşamda farkında olmadığımız gerçeklere dikkat çeken oyun hem güldürdü hem düşündürdü öğrencilerimizi.Oyunu sahneye koyan öğrencilerimizin yetenekleri ise ayrı bir gurur kaynağı oldu.Kulübümüzün hazırlayıp sunduğu “Ah Şu Büyükler” adlı oyunda ise genç gözüyle yetişkinleri değerlendirdi ekibimiz.

Kulübümüz aynı zamanda devlet tiyatrolarında sergilenen oyunları da takip etmiş ve “Tek Yol, Kendime Kıyamam, Ağaçlar Ayakta Ölür” adlı oyunların öğrencilerimiz tarafından izlenmesini de sağlamıştır. Tiyatro çalışmalarını oldukça benimseyen öğrencilerimiz “Bana Bir Şeyhler Oluyor” ve “Eyvah Yine Karıştı” adlı oyunları ayrı ayrı hazırlayıp sundular.”Bana Bir Şeyhler Oluyor” ile manevi değerlerin saygısızca nasıl kullanıldığını ve batıl inançların toplum üzerindeki gücünü gözler önüne sererken “Eyvah Yine Karıştı” ile doyasıya gülüp eğlendirdiler. Dünya Tiyatrolar Gününde ise kulübümüz “Umut Üşür Sokaklarda” adlı kimsesiz çocukları konu alan bir oyunu sahneye koydular. Bu arada “Hırçın Kız, Azizname” adlı oyunların izlenmesini de sağladılar.

Kulübümüzün çalışmaları hızla devam etti ve “Bahçemdeki Ayı” adlı oyunu sahneye koydu. Kadının sosyal konumunu gözler önüne seren ve büyük beğeni toplayan oyunumuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce teşekkür belgesi ile taçlandırıldı.Dünya Tiyatrolar Gününde “Karakol Maceraları” adlı oyunu sergileyen kulübümüz gülünç ama acı olaylara dikkat çekti.

Devlet Tiyatrolarında sergilenen Kanlı Nigar, Suçlu Yürekler oyunları okulumuz öğrencilerine izleten kulübümüz bir de tüm çalışmalarını sergileyen duvar gazetesi çıkardı. Çalışmalarına “Beni Kim Üretiyor” adlı kısa filmi de ilave eden kulübümüz sinemaya da yönelmiş oldu.Tüm aşamalarını öğrencilerimizin gerçekleştirerek çekimini yaptığı bu film Liselerarası Kısa Film Yarışmasında ikinci olmuştur.Tiyatro olarak “Kanaviçe” adlı oyunu sergileyen kulübümüz kuşak çatışması olarak nitelendirilen iletişimsizliği gözler önüne serdi.18 Mart Çanakkale Zaferlerini Kutlama ve Şehitleri Anma töreninde ise kulübümüz “Kınalı Kuzular” adlı oyunu sundu.Töreni herkes nemli gözlerle ve duygu seli içinde izledi.

Savaşın karanlık yüzünü “Kumbara” adlı kısa filmle çocuk gözüyle yorumlayabilmek için kamera arkasına yeniden geçti kulüp öğrencilerimiz.Yüreklere dokunan duygusal bir çalışma sergilediler.
Tiyatro kulübünün çalışmaları hız kesmeden devam etti.Tiyatro grubumuz içimizde, aramızda gizlenmiş; alay edilen küçümsenen ama hep özlemi çekilen adam gibi adam olan Sabri’nin anlatıldığı ”Fareyi Öldürmek” adlı oyunu hazırlayıp sundular.Aynı zamanda doğayı korumak konulu kısa filmimiz “Gecenin Gözleri” de çekilerek gösterime sunuldu.İki kafadarın doğanın kucağında geçirmek istedikleri bir gecede yaşadıklarını anlatan filmimiz hem güldürdü hem de düşündürdü.

Kulübümüz öğrencileri Devlet Tiyatrolarında sergilenen “Hünkar ile Mimar, Kahramanlar Öldü Mü?” adlı oyunların izlenmesini de sağladılar. Ayrıca kulübümüzün okulumuzda düzenlediği sinema günlerinin ilkinde öğrencilerimiz “Devrim Arabaları” adlı filmi izleme şansını buldular. Filmde Türkün olmazı başarma azmini buruk bir gururla izlediler. Kulübümüzün bir başka çalışması da “Zafer Nasıl Kazanıldı?” adlı çalışma idi.Kulübümüz bu çalışmasıyla Çanakkale ruhunu öğrencilerimize yeniden hissettirdi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde ise “Kral ve Tiyatro” adlı oyunu sahneye koyan kulübümüz ardından Nevruz Bayramı etkinliklerini gerçekleştirdi.24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında ise kulüp öğrencilerimiz yaptıkları “öğretmen taklitleri” ile Evrensel’de geçen bir günü eğlenceli bir şekilde sundular.

Kulübümüzün baş döndüren çalışmaları “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyunun hazırlanıp sergilenmesi ile devam etti. Danslı, müzikli, eğlenceli bir Türk Tiyatrosunun klasiği olan oyunun zorlu hazırlık aşamasını öğrencilerimiz hem çalışarak hem eğlenerek tamamladılar.Yine Dünya Tiyatrolar Gününde “Paydos” adlı oyunu izleme şansını yakaladık.İdealist bir öğretmenin anlatıldığı oyun hepimizi duygulandırdı.Kısa film çalışmalarına da başlayan kulübümüz “Bir Liralık Sevgi” adlı filmin çekimini tamamladı.Uzak diyarlardaki muhtaçlara, savaş çocuklarına yardım etmeyi amaçlayan küçücük bir kızın kocaman yüreği anlatılıyordu filmimizde.Ardında ikinci kısa filmimiz olan “Son”nun çekimine başlandı.Dünyadan başka gidecek yerimiz yok düşüncesinden hareketle küresel iklim olaylarına dikkat çeken filmimiz oldukça etkileyiciydi.
Yine kulübümüz sinema günleri çerçevesinde okulumuza “120” adlı Milli Mücadeleye yüreklerini koyan çocukların gururlandıran serüvenlerini sundu. Bu filmi izlerken gururlanan öğrencilerimiz ”Veda”yı izlerken de duygulu anlar yaşadılar. Devlet Tiyatrolarında sergilenen “Soğuk Bir Berlin Gecesi, Geç Kalanlar, Haydi Karına Koş, Genç Osman Destanı “ adlı oyunlar da izlendi.10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk haftasında ise Devlet Opera ve Balesinde sergilenen Atatürk’ün sevdiği bir eser olan “Toska” izlendi.

Sanatın ve sanatçının önemini kavramanın çağdaşlaşmanın ilk basamaklarından olduğu bilinciyle hareket eden kulübümüzün çalışmalarına öğrencilerimizin ilgi ve destekleri giderek artıyor. Okulumuzda efsanevi bir yeri olan kulübümüz nefes kesen çalışmalarına yeni eğitim öğretim yılında da devam edecektir.

Etiketler:evrensel kolej, kolej, özel okul, okul, kulüpler