İlkokul Kayıt Başvuru Süreci

Evrensel Sayfa

ÖZEL EVRENSEL OKULLARI

İLKOKUL KAYIT  KABUL POLİTİKASI

Özel Evrensel İlkokuluna öğrenci kabulü kontenjan dahilinde “Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim  ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Özel Evrensel  İlkokulu Kurum Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılır.

İlkokula Kayıt Başvuru Süreci - 1.Sınıfa Kayıt

Kayıt Başvuru Süreci

- Özel Evrensel  İlkokuluna 1.sınıfına kayıt önceliği Özel Evrensel  Anasınıfı öğrencilerine aittir..

- Kontenjanda yer olması durumunda dışarıdan  2018 doğumlu öğrencilerin başvurusu kabul edilir. (2023-2024 için)

- Kayıt başvurusu için okul genel sekreterliğinden telefonla randevu alınır.

- Kayıt görüşmesine öğrenci, velisi ile birlikte katılır.

- Kayıt görüşmesinde Rehberlik Servisi tarafından öğrencinin okula hazır bulunuşluk düzeyini  değerlendirmek için Hazır Bulunuşluk  Değerlendirme Ölçeği uygulanır. Velilere yönelik olarak eğitim-öğretim ile ilgili yapılan çalışmalar anlatılır.

- Öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyi değerlendirme sonucu doğrultusunda kayıt hakkı elde eden  öğrencilerin velileri kayıt işlemleri için okula davet edilir.

Kayıt İşlemleri

- Kayıt işlemleri için   okula gelen  velilerin  kayıt  ve muhasebe işlemleri yapılır.

- Kayıt işlemleri için gerekli evraklar:

1.Öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğrafı,

2.Öğrenci, anne ve babanın kimlik fotokopileri.

İlkokula Kayıt Başvuru Süreci - 2, 3 ve 4.Sınıfa Kayıt

Kayıt Başvuru Süreci

- Kontenjanda yer olması durumunda dışarıdan kayıt başvurusu kabul edilir.

- Kayıt görüşmesi için okul genel sekreterinden   telefonla randevu alınır.

- Kayıt görüşmesine öğrenci, anne ve baba birlikte katılır.

- Kayıt görüşmesi sırasında ARGE uzmanları ve Rehberlik   Servisi  tarafından öğrenciye bireysel ön görüşme yapılır Velilere yönelik olarak eğitim-öğretim ile ilgili yapılan çalışmalar anlatılır.

- Öğrenci tanıma çalışmasının sonucuna göre kayıt hakkı elde eden  öğrencilerin velileri kayıt işlemleri için okula davet edilir.

Kayıt İşlemleri

- Kayıt işlemleri için okula gelen velilerin kayıt  ve muhasebe işlemleri yapılır.

- Kayıt işlemleri için gerekli evraklar:

1.Öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğrafı,

2.Öğrenci, anne ve babanın kimlik fotokopileri.