Ortaokul Kayıt Başvuru Süreci

Evrensel Sayfa

ÖZEL EVRENSEL  OKULLARI

ORTAOKUL KAYIT  KABUL POLİTİKASI

Özel Evrensel İlkokuluna öğrenci kabulü kontenjan dahilinde “Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim  ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Özel Evrensel  İlkokulu Kurum Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda yapılır.

Ortaokul Kayıt Başvuru Süreci - 5.Sınıfa Kayıt

Kayıt Başvuru Süreci

- Özel Evrensel  Ortaokulu’na kayıt önceliği Özel Evrensel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinindir.

- Özel Evrensel Ortaokulu’nun uyguladığı “Bursluluk Sınavı” nda başarılı olan öğrenciler kayıt yaptırma hakkına sahip olurlar.

- Sınav şartnamesine belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırılabilir.

- Uygulanan sınav sonucuna göre  kayıt hakkı elde eden öğrencilerin velileri, okul yönetimi tarafından eğitim öğretim süreçleri ile ilgili bilgilendirme ve kayıt işlemleri için okula davet edilir.

Kayıt İşlemleri

- Kayıt hakkı elde edenöğrencilerin belirlenen tarihlerde  kayıt  ve muhasebe işlemleri yapılır.

- Kayıt işlemleri için gerekli evraklar:

1.Öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğrafı,

2.Öğrenci, anne ve babanın kimlik fotokopileri.

Ortaokul Kayıt Başvuru Süreci – 6,7 ve 8.Sınıfa Kayıt

Kayıt Başvuru Süreci

- Sınav şartnamesine belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırılabilir.

- Uygulanan sınav sonucuna göre kayıt hakkı elde eden öğrencilerin velileri, okul yönetimi tarafından eğitim öğretim süreçleri ile ilgili bilgilendirme ve kayıt işlemleri için okula davet edilir.

Kayıt İşlemleri

- Kayıt hakkı elde eden öğrencilerin  belirlenen tarihlerde  kayıt  ve muhasebe işlemleri yapılır.

- Kayıt işlemleri için gerekli evraklar:

1.Öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğrafı,

2.Öğrenci, anne ve babanın kimlik fotokopileri.