Lise Kayıt Başvuru Süreci

Evrensel Sayfa

ÖZEL EVRENSEL OKULLARI

LİSE KAYIT  KABUL POLİTİKASI

Özel Evrensel Anadolu Lisesi (Kolej) ve Özel Evrensel Fen Lisesine kontenjan dahilinde “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Özel Evrensel Kolej ve Özel Evrensel Fen Lisesi Kurum Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda kayıt kabulü yapılır.

Lise Kayıt Başvuru Süreci - Lise Hazırlık ve 9. Sınıfa  Kayıt

Kayıt Başvuru Süreci

- Özel Evrensel Anadolu Lisesi(Kolej) ve Özel Evrensel Fen Lisesine kayıt önceliği Özel Evrensel Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinindir.

- Özel Evrensel Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Özel Evrensel Okulları Bursluluk Sınavı’ndaki  alan yeterlilikleri ve ilgi alanlarına göre Özel  Evrensel Kolej ya da Özel Evrensel Fen lisesine kayıt hakkı kazanırlar. Ayrıca LGS Sınav sonuçlarına göre de kayıt yapılmaktadır.

- Kontenjanda yer olması durumunda okul dışından kayıt başvurusunda bulunabilmek için “Özel Evrensel Okulları Bursluluk Sınavı” na girmek önkoşuldur. Kontenjan açığı kaldığı takdirde Bursluluk Sınavına girmeyen öğrenciler LGS sonucuna göre de belirlenen taban puanına göre  kayıt hakkı kazanabilirler.

- Uygulanan sınav sonucuna göre ve LGS sonucuna göre  kayıt hakkı elde eden öğrencilerin velileri, okul yönetimi tarafından eğitim öğretim süreçleri ile ilgili bilgilendirme ve kayıt işlemleri için okula davet edilir.

Kayıt İşlemleri

- Kayıt hakkı elde eden öğrencilerin belirlenen tarihlerde  kayıt  ve muhasebe işlemleri yapılır.

- Kayıt işlemleri için gerekli evraklar:

1.Öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğrafı,

2.Öğrenci, anne ve babanın kimlik fotokopileri.

Lise Kayıt Başvuru Süreci - 10,11 ve 12. Sınıfa Kayıt

Kayıt Başvuru Süreci

- Kontenjanda yer olması durumunda, Evrensel ARGE  tarafından yapılan sınavın sonucunda belirlenen taban puanı alan öğrencinin akademik yeterliliği uygunsa Rehberlik  Servisi tarafından öğrenci  tanıma çalışması yapılır. Lise ara sınıflarına sınavsız öğrenci alınmaz.

- Bu değerlendirmeler ile kayıt hakkı elde eden öğrencilerin velileri, okul yönetimi tarafından eğitim öğretim süreçleri ile ilgili bilgilendirme ve kayıt işlemleri için okula davet edilir.

Kayıt İşlemleri

- Kayıt işlemleri için gerekli evraklar:

1.Öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğrafı,

2.Öğrenci, anne ve babanın kimlik fotokopileri.