ÖZEL EVRENSEL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK ANKARA BÖLGE FİNALİSTİ

“TÜBİTAK 51.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda Evrensel Fen Lisesinin “BİYOLOJİ” dalındaki projesi ANKARA Bölge FİNALİSTİ oldu.

Toplamda 100 projenin davet edildiği “TÜBİTAK 51.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Bölge Sergisi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Bu yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje başvurusu alındı. Proje başvuruları alanında uzman 966 akademisyen tarafından bilimsel kriterlere göre titizlikle incelendi. Değerlendirme süreci sonucunda belirlenen 1.200 proje, 9-11 Mart 2020 tarihleri arasında Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 Bölge Merkezi ilde eş zamanlı olarak sergilenecek.

Öğrenciler tarafından Proje Rehberine göre hazırlanan ve başvuru sistemine yüklenen projeler, ilk olarak 12 bölgede her alan için oluşturulan alanında uzman jüriler tarafından bilimsel kriterlere göre değerlendirilmesi sonucunda Evrensel Eğitim Kurumları 9.sınıf öğrencileri Ece Yılancı ve İklim Ceylan Biyoloji öğretmenleri Halil Armağan danışmanlığında Biyoloji alanında Ankara Bölge Finalisti olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY ve Genel Müdürü Sn. Semra Büyükağaoğlu başarılarının her yıl artarak devam edeceğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti.