ÖĞRENCİMİZ TULGAR BATU ALAN EDEBİYAT KURULTAYINA KONUŞMASIYLA DAMGA...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

Özel Evrensel Fen Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Tulgar Batu Alan, 3 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen Bilge Yazarlar Projesi Edebiyat Kurultayına yaptığı konuşmayla damgasını vurdu. Bu yıl ikincisi düzenlenen Ankara Valiliği ve Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen Bilge Yazarlar Projesinde Ankara'nın dört bir yanından yazmaya hevesli yaklaşık 400 lise öğrencisi her hafta yazarlık alanında tanınmış yazarlardan dersler aldılar. Öğrencimiz Tulgar Batu Alan, geçen yıl bu proje kapsamında yayınlanan hikâye türündeki eseri sayesinde bu yılki derslerini kendisiyle birlikte seçilen 50 öğrenci ile birlikte Filiz Grubu'nda aldı. Öğrencimizin Filiz Grubu dersleri boyunca yazdığı yazılar Türkiye Yazarlar Birliği tarafından hazırlanan kitap ve dergide yayınlandı.

Gösterdiği katılım sayesinde sertifika almaya hak kazanan öğrencimiz, projenin kapanış programı olan Bilge Yazarlar Projesi Edebiyat Kurultayının "Serbest Kürsü" bölümünde konuşmacı olarak görev aldı. İlk konuşmacı olarak sahneye çıkan öğrencimiz konuşmasında okulunun emeğini vurguladı: "Okulum olmasaydı bu projeden haberdar olamazdım." ifadelerini kullanan öğrencimiz "Bu projeye katılmasaydım hiçbir zaman iç dünyamı saman kağıtlarına dökemezdim." diyerek projenin kendine kattıklarını özetledi. 

Konuşmasını Ankara Valiliğine ve okuluna ettiği teşekkürle sonlandıran öğrencimiz, kurultaydaki yazarlara sorduğu yazarlıkla ilgilenmenin önünde sayısal alan öğrencisi olmanın bir engel teşkil etmediğini belirten sorularıyla da kurultaya renk kattı. Programın sonunda Ankara Valisi Vasip Şahin'den katılım sertifikasını alan öğrencimizi tebrik ederiz.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, bilge yazarlar projesi, tulgar