EVRENSEL’de Uluslararası Matematik Yarışması AMC8 Sınavı (Mathemati...

EVRENSEL’de Uluslararası Matematik Yarışması AMC8 Sınavı (Mathematical Association of America) Başarıyla Uygulandı

60 yıllık geleneği olan Amerika Matematik Yarışmaları (AMC), Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından düzenlenmektedir. Bu yarışmaların amacı, ortaokul ve lise öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerin üniversite öncesindeki matematik bilgisini güçlendirmektir. Aynı zamanda öğrencilere dünya çapındaki yaşıtlarıyla yarışma imkânı sağlamaktadır.

ABD’nin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı AMC-10/12 (American Mathematics Competitions ) sınavı için 8.sınıflardan 10 öğrencimize sınav okulumuzda başarıyla uygulanmıştır. 6 Kasım tarihinde gerçekleşen mock exam (deneme sınavı) uygulamasını başarıyla tamamlayan öğrencilerin katılım hakkı kazandığı sınav sonucuna göre tüm öğrencilerimiz 11 Kasım tarihinde gerçekleşen ve toplamda 25 soru için  40 dk süren sınav sonucunu beklemeye başladılar.

Etiketler: evrensel kolej, AMC, amc8, Uluslararası Matematik Yarışması