EVRENSEL’DE KULLANILMAYAN EŞYALAR HAYAT BULUYOR

"SIFIR ATIKLA HEDİYENİZ GELECEK OLSUN."

Evrensel Kolej  ‘sosyal okul’ faaliyetleri kapsamında çalışmalara devam ediyor. Okulumuz Çankaya Belediyesi işbirliği ile SIFIR ATIK projesi kapsamında ‘Eskiler YENİ Olsun’ sloganıyla ihtiyaçtan fazla, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikte olan tekstil ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kullanım sonrası artık ihtiyaç duyulmayan tekstil ürünleri okulumuzda gerçekleştireceğimiz kampanya ile toplanarak ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Çankaya Belediyesi görevlilerine teslim edilecek. Kampanya 10 Mart 2022 tarihinde başlayıp 4 Nisan 2022 tarihinde sona erecektir. Öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve motive etmek amacıyla ‘Kullanmadığınız Giysilerinizi Getirin Hediyenizi Götürün Yarışması’ düzenlenerek dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirileceklerdir.

Okulumuz Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU Evrensel Kolej öğrencileri bu çalışma ile ihtiyaç sahipleri için bir köprü vazifesi göreceğini belirtti. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmekten ve onu gülümsetmekten daha güzel bir hizmet olmadığını belirten Okulumuz Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY, sizin için değersiz ve önemsemediğiniz bir eşya başka biri için önemli olabileceğini belirtti. Ayrıca Evrensel Kolej ailesinin bu konuda hassas davranacağından emin olduğunu söyleyerek, öğrenci ve velilerimizin kullanmadıkları ya da atıl bekleyen eşyalarını vererek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesine vesile olacaklarını belirterek tüm öğrenci ve velilerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaşım, Evrensel’dir.

KAMPAYA BİLGİLERİ

KAMPANYANIN ADI:

Tekstil Atıkları Hayat Buluyor

KAMPANYA ORTAKLARI:

• -Evrensel Kolej
  • -Çankaya Belediyesi

KAMPANYANIN KONUSU:

Tekstil atıkları ve giysi atıklarının kaynağında ayrı bir şekilde toplanarak, yeniden kullanılmak üzere ihtiyaç sahiplerine vermek.

KAMPANYANIN AMACI:

Öğrencilerde atıkların yeniden kullanımı konusunda farkındalık yaratmak ve yeniden kullanılmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamak.

KAMPANYA KAPSAMINDAKİ ATIKLAR:

Kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, iç çamaşırı, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünlerini (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.

KAMPANYA SÜRESİ: 1 ay

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN KATKILARI:

• -Okul bahçesine atık kumbarasını yerleştirmek,
  • -Atıkların toplanmasını, taşınmasını, ayrıştırılmasını, yeniden kullanılabilir duruma getirilmesini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmasını sağlamak,
  • -Kampanya haberini kurumsal web sitesinde yayınlamak.

EVRENSEL KOLEJİNİN KATKILARI:

• -Öğrencilerde kampanya duyurusunu ve bilgisini vermek.

Etiketler: evrensel kolej, sıfır atık, çankaya belediyesi, hediyenizi gelecek olsun, giyecek kampanyası