EVRENSEL’ İN MATEMATİK DEHALARI ANTALYA’DA YARIŞACAK

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile düzenlenen 26. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye’nin dört bir tarafından katılan başarılı öğrenciler yarışacak. Konyaaltı Belediyesinin Sponsorluğunu üstlendiği etkinlikte Finalist olan matematik dehaları 8 Mayıs 2022 Pazar günü Antalya’da yarışacak.

Yarışmaya, Türkiye'nin çeşitli illerindeki en başarılı okulların olimpiyat takımları katılacak. Türkiye genelindeki 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasında yapılacak yarışmada her biri matematik alanında üstün yeteneğe sahip olan yaklaşık 300 öğrenciye, özel olarak hazırlanmış 20 soruyu çözmek için 2 saat süre verilecek.

Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları Türkiye’de bir üniversite tarafından yapılan ve aralıksız olarak 26 yıldır devam eden tek bilgi yarışması olma özelliği taşıyor. İlki 1996 yılında yapılan ve TÜBİTAK’ın yaptığı bilim olimpiyatlarından sonraki en prestijli ve eski yarışma olan bu olimpiyatlara katılan öğrencilere, başarı derecesine göre altın, gümüş ve bronz madalya ve çeşitli hediyeler veriliyor.

Olimpiyatla ilgili duyurular, sonuçlar ve önceki yıllarda sorulmuş olan sorular matolimp.akdeniz.edu.tr adresinden öğrenilebilir. 26. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nın Ödül Töreni 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 14.00’de, Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecek.

FİNALİST Olan Öğrencilerimiz

ADI SOYADI

AKDENİZ MATEMATİK OLİMPİYATLARI

ERKAM ÖZDEMİR

AHMET ERHAN AVCI

YİĞİT ALP CANBAY

FİNALİST

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU ve Proje Uzmanı Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Ayrıca başta Amerika, Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen birçok proje yarışmasına başvuruların yapıldığı, projelerinin bu yarışmalardan finale kalarak büyük başarılar elde ettiklerini söyledi. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY olimpiyatta finale kalan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.

Etiketler: evrensel kolej, akdeniz matematik olimpiyatları, finalist