EVRENSEL OKULLARI 21. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI

Özel Evrensel Fen Lisesi, Fen ve Teknoloji Kulübü Koordinatörlüğü’nde ortaokul ve lise kategorisinde 21.Bilim Şenliği düzenlendi. Öğrencilerin, öğrendiklerini projeye dönüştürdükleri Evrensel Okulları 21.Bilim Şenliği ortaokul ve lise öğrencilerin yoğun katılımıyla 9 ve 10 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Özel Evrensel Okulları, Fen ve Teknoloji Kulübü’nün düzenlediği şenliğe ilköğretim okulu, kolej ve fen lisesi öğrencileri büyük bir heyecanla hazırladıkları projelerle yarışmacı olarak katıldılar.

Evrensel Okulları Bilim Şenliği’nin açılışına Evrensel Okulları Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit GÜRSOY, Genel Müdür Semra BÜYÜKAĞAOĞLU, her branştan davet edilen Jüriler, Lise ve İlköğretim Müdürleriyle davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan, okulumuz Kimya Öğretmeni Mahmut ALTUN bilim temelli etkinliklerin öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağladığını belirtti. Bilimsel çalışmaların hayal gücü ile çalışmanın bileşimi olduğuna vurgu yapan ALTUN, Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu bileşimin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda, birbirinden değerli 143 proje, öğrencilerimiz tarafından özverili çalışmalarla ortaya koyulduğunu belirtti.

Jürilerin birbirinden ilginç projeleri değerlendirmede güçlük çektikleri bilim şenliğinde, 10 Mayıs saat 14.00’te yapılan coşkulu törenle dereceye giren projelere madalya ve ödülleri verildi. Yarışmacı öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı değerlendirme sonucu yarışmaya katılan her öğrenciye “Katılım Belgesi” her gruptan birinci, ikinci, üçüncü tespit edilerek derece alan öğrencilere ise “Başarı Belgesi” verildi. Törende Evrensel Okulları proje başarıları sunumu yapıldı. Ayrıca öğrencilerden oluşan müzik grubu, şarkılarıyla şenliğe renk kattı.

21.Bilimsel Araştırma Projeleri Yarışmasında çeşitli bilim alanlarında uzmanlaşmış bizlerle değerli düşüncelerini paylaşan ve değerlendirmeleriyle yarışmamıza katkı sağlayan;

Kimya alanındaki jüri üyemiz Hacettepe Üniversitesi’nden Sayın Prof. Dr. Adil DENİZLİ’ye,

Matematik alanındaki jüri üyelerimiz Hacettepe Üniversitesi’nden Sayın Doç. Dr. Mesut ŞAHİN ve  Sayın Doç. Dr. Oğuz YAYLA’ya,

Fizik alanındaki jüri üyemiz Gazi Üniversitesi’nden Sayın Doç. Dr. Uygar KANLI’ya,

Sosyoloji alanındaki jüri üyemiz Hacettepe Üniversitesi’nden Sayın Doç. Dr. Tuğça Poyraz TACOĞLU’na,

Kimya alanındaki jüri üyemiz Hacettepe Üniversitesi’nden Sayın Dr. Yeşeren SAYLAN’a,

Fizik alanındaki jüri üyemiz Hacettepe Üniversitesi’nden Sayın Dr. Mehmet Burak KAYNAR’a,

Biyoloji alanındaki jüri üyelerimiz Hacettepe Üniversitesi’nden Sayın Dr. Sevgi Aslıyüce ÇOBAN, TOBB ETÜ Üniversitesi’nden Sayın Dr. Ersin Emre ÖREN ve Çağlanaz AKIN’a,

Türk Dili ve Edebiyatı alanındaki jüri üyemiz Atatürk Anadolu Lisesi’nden Sayın Sinan ŞİMŞEK’e,

Tarih alanındaki jüri üyemiz Hacettepe Üniversitesi’nden Sayın Dr. Sadık ERDAŞ’a,

Ortaokul Fen ve Teknoloji jüri üyelerimiz Sayın Dr. Halil ARMAĞAN, Sayın Mahmut ALTUN, Sayın Eda KOPRAMAN ve Sayın Murat YILMAZ’a teşekkür ediyoruz.