EVRENSEL’DEN TÜRKİYE MATEMATİK YARIŞMASI’NDA 4 FİNALİST

Türkiye Matematik Yarışması Türkiye'nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin birlikte organize ettiği, Türkiye'deki matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışmasıdır. Her yıl Türkiye Matematik Yarışması organizasyonu tarafından düzenlenen yarışmanın amacı Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin ulusal düzeyde matematik bilgi ve becerilerini sergileyerek matematik sevgisi ve kültürünün olgunlaştırılarak yaygınlaşmasını sağlamaktır. Yarışma iki etaptan oluşmaktadır. İlk etapta %5 lik dilime girebilen öğrenciler final sınavına katılmaya hak kazanırlar. Final sınavında her  sınıf seviyesinde ilk 10 öğrenciye birincilik madalyası, 11-30. öğrenciye ikincilik madalyası ve 31-50. öğrenciye üçüncülük madalyası verilir. Ayrıca her seviyeden ilk üç öğrenciye farklı miktarlarda eğitim bursu olanağı sağlanmaktadır.

TMY 2022 Ön Eleme Yarışması 2 Nisan 2022'de okulumuzda yüz yüze olarak yapılarak başarıyla tamamlanmıştır. Ön eleme sonuçlarına göre 4 öğrencimiz yaklaşık 3000 kişin katıldığı yarışmada %5 lik dilime girerek büyük başarı yakalamışlardır.

İşte FİNALİST Olan Öğrencilerimiz

ADI SOYADI

TÜRKİYE MATEMATİK YARIŞMASI

BERRİN AVCI

AHMET ERHAN AVCI

ERKAM ÖZDEMİR

UMUT EGE KOÇ

FİNALİST

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU ve Proje Uzmanı Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Ayrıca başta Amerika, Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen birçok proje yarışmasına başvuruların yapıldığı, projelerinin bu yarışmalardan finale kalarak büyük başarılar elde ettiklerini söyledi. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY olimpiyatta finale kalan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.

Etiketler: evrensel kolej, Türkiye matematik yarışması, finalist