Efe ERGANİ’den Uluslararası Başarı

Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile ilk kez düzenlenen Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 08-13 Temmuz 2016 tarihleri arasında Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde gerçekleşti. Turnuva, 13 Temmuz 2016 tarihinde Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda yapılan ödül töreniyle son buldu.

Uluslararası turnuvaya 15 ülkeden ve Türkiye’nin 60 ilinden toplam 661 sporcu katıldı.

Dünyaca ünlü satranç sporcuları ile Türk sporcuları Ankara’da bir araya getiren ve kıyasıya bir mücadeleye sahne olan turnuvada; Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Bulgaristan, Polonya, Makedonya başta olmak üzere 15 ülke ve Türkiye’den 60 ilinden usta sporcular hamle yaptı.

Öğrencimiz Efe ERGANİ,  B kategorisinde yarışarak genel sporcularda 4.’lük; yerel sporcularda 2.’lik; 16 yaş ve altı sporcularda 1.’lik ödülü almaya hak kazanmıştır.  Başarılı öğrencimiz 16 yaş ve altı sporcular 1.’lik ödülü olarak 400TL; yerel sporcular 2.’lik ödülünde 350 TL ve genel sporcular 4.’lükte 1.000TL para ödülü kazanmıştır.

Öğrencimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.