ÇANAKKALE RUHU

23 Mart 2018 Cuma akşamı 9 öğretmen ve 75 öğrencimiz ile Çanakkale’ye doğru yola çıkıldı.

24 Mart Cumartesi günü feribot ile Eceabat’a geçip şehitlikler turu başladı. Şehitlikler Abidesi’nde Meçhul Asker’in hikayesini dinleyen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz duygusal anlar yaşadı. Öğrencilerimiz Mehmetçiğe Saygı Anıtı’nda tüm şehitlerimizi saygıyla selamladılar. 57.Alay, 26.Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği, Morto Koyu, Conkbayırı, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı rehberimiz eşliğinde gezildi. Şehitlik turumuzun ardından Anadolu yakasına geçildi. Çanakkale’nin sembolü olan Aynalı Çarşı’da öğrencilerimize serbest zaman verildi. Kahramanlık ve tarih dolu Çanakkalemizden buruk yüreklerle ayrılarak konaklama yapacağımız otele varıldı.

25 Mart Pazar günü Ege’nin mavi sularının karşısında kahvaltı yapan çocuklarımız Akçay Sarıkız Heykeli, Tahtakuşlar Müzesi, Küçükkuyu Adatepe Zeytinyağ Müzesi ziyaretlerinin ardından Assos Antik Kenti ve Athena Tapınağı’na gidildi. Midilli Adası panaromik olarak gösterildi. İlyada ve Odessa destanlarına konu olan Truva Savaşları’nın yapıldığı Truva Antik  Kenti kalıntıları, Truva Atı görüldü. Büyük bir coşku ile devam eden gezimiz burada son buldu. Dolu yüreklerle Ankara’ya hareket edildi.

Etiketler: Evrensel Kolej, Çanakkale, Çanakkale ruhu