10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

“Bugün 10 Kasım. Onu kaybedeli tam 77 yıl olmuş. Bugün bütün yürekler Mustafa Kemal diye atıyor. Bugün 10 Kasım. Saatlerin hep 9’u 4 gece durmasını istediğimiz gün. Aylar, yıllar geçmiş gidişinin ardından fakat zaman ne kalbimizdeki Mustafa Kemal’i alabilmiş ne benliğimizdeki ilkelerini.”

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anmak için hazırladığımız tören okulumuz konfarans salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’ nın ardından  4. Sınıf öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği “Bir Ömrün Öyküsü” ilgi ve beğeniyle izlendi.

Mustafa Kemal’in , Türkün “Ata”sı yapan özellikleriyle tanıtıldığı anlatıda Fen Lisesi 9D ve 9C sınıfı öğrencileri görev aldı. Ardından 3. Sınıf öğrencilerinden bir grup Ata’nın özdeyişlerini İngilizce  seslendirdi.

Liseli öğrencilerimiz, Atatürk’ümüzün ölümünden sonra  devlet adamlarının Atatürk’le ilgili sözlerini ve dünya basınında yer alan yorumları İngilizce, Almanca söylediler.

Törenimizde  ayrıca Fen Lisesi 9D ve 9C sınıfı öğrencilerimizin solo ve koro olarak seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler de yer aldı.

Velilerimizin de ilgi gösterdiği törenimiz beğeniyle izlendi.

“Atatürkçü olmak, aklın öncülüğünü tanımaktır; Atatürk gibi onurlu ve yürekli olmaktır! Atatürkçülük, yaptığı her şeyin hesabını ulusuna veren Atatürk kadar namuslu, Atatürk gibi yüzü ve vicdanı tertemiz bir yurtsever, Atatürk gibi insancıl, Atatürk gibi adil olmaktır; el etek öpme yarışına girmemek, özü, sözü doğru adam olmaktır!”