Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda (AMC 8) DÜNYA 1.SİYİZ

AHMET BABAGİL        – BRONZ MADALYA – DÜNYA 3.SÜ

BARAN ALYURT           – BRONZ MADALYA – DÜNYA 3.SÜ

TUNA KAYIKÇIOĞLU – BRONZ MADALYA – DÜNYA 3.SÜ

ABD’nin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 18 Kasım 2016 tarihinde yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatı AMC-8 (American Mathematics Competitions 8 ) sınavı sonuçları açıklandı.

Yarışmaya katılan ilköğretim okulumuz öğrencileri 2 Altın, 1 Gümüş ve 3 Bronz madalya ile toplamda 6 madalya kazanarak ulaşılması zor bir başarıya imza atmışlardır.

Kendi alanında dünyanın en prestijli Matematik Olimpiyatları arasında bulunan ve 90 ülkeden 400 bin in üzerinde öğrencinin katıldığı AMC-8 sınavı, uluslar arası düzeyde ve 14 yaşından küçük öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bir yarışmadır .

60 yıllık geleneği olan Amerika Matematik Yarışmaları (AMC), Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından düzenlenmektedir. Bu yarışmaların amacı, ortaokul ve lise öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerin üniversite öncesindeki matematik bilgisini güçlendirmektir. Aynı zamanda ortaokul ve lise öğrencilerine dünya çapındaki yaşıtlarıyla yarışma imkanı sağlar.

Etiketler: evrensel kolej, amc8, matematik olimpiyatı