ÖZEL EVRENSEL KOLEJ TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALİNDE YARIŞTI

Başarı Detay

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Aşaması Proje Değerlendirmeleri Sonucu Açıklandı. 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finalinde Teknoloji Tasarım alanında öğrencimiz EYLÜL AKDOĞAN ANKARA BÖLGE BİRİNCİSİ olarak TÜRKİYE FİNALİNDE yarıştı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlemektedir.

2023 yılı kapsamında 54.sü düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17.si düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni Ankara, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun katıldı.

204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 43.530 öğrencinin hazırladığı toplam 27.013 proje başvurusu alındı.  2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında ise, 21.131 öğrencinin hazırladığı toplam 14.883 proje başvurusu alındı. Bu törende her alanda yapılan değerlendirmelerin sonucunda ulusal düzeyde Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödüllerini alan proje sahipleri ilan edildi.

Ayrıca uluslararası proje yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilerek Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödüllerinden birini alan öğrenciler, uluslararası yarışmada derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü tercih etmeleri durumunda üniversiteye sınavsız geçiş hakkı kazanıyor.Öte yandan dereceye giren öğrenciler GENÇ STAR, öğretmenler de STAR Öğretmen programından faydalanarak devam eden projelerde araştırmacı olarak yer alma fırsatı bulacak.

54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finalinde Teknoloji Tasarım alanında BİRİNCİ olarak seçilen öğrencimiz Eylül Akdoğan, Prof.Dr. Zühre KAYA ve Proje Koordinatörü Bülent IŞIK danışmanlığında Finalde Evrensel Kolej’i çok güzel bir şekilde temsil ederek ziyaretçilerden tam not aldı. Ayrıca GAZİ ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü Patent Destek Birimi ve Akademik Link YouTube Kanalı öğrencilerimizi ziyaret ederek desteklerini ilettiler.

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU ve Proje Koordinatörü Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek finallere de çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda öğrencilerinin ülkemizi başarıyla temsil ettiğini belirterek emeği geçen tüm danışman öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY projelerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.

Etiketler: evrensel kolej, tübitak proje