Başarılarımız

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EVRENSEL KOLEJ VE  EVRENSEL FEN LİSESİ ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILARI

NASA’NIN DÜZENLEDİĞİ SPACE APPS HACKATHON’DA EVRENSEL KOLEJ’DEN BÜYÜK BAŞARI!

NASA’nın yüzü aşkın ülkede araştırmacılığı yetenekle birleştiren beyinlere ulaşmak için gerçekleştirdiği Space Apps Challenge etkinliği, 8 yıldır artan ilgi ve katılımcı sayısı ile hızla devam ediyor. Ülkemizdeki nitelikli insanlara araştırmacılığı ön plana koyarak dünyadaki tüm insanlar için çözümler oluşturmayı hedefleyen Nasa Space Apps Challenge 2018 dünya genelinde 75 ülkeden 200 farklı lokasyondan yaklaşık 18.000 katılımcıyla(…)

2019 MILSET SCIENCE PHOTO CONTEST’DE EVRENSEL’DEN BÜYÜK BAŞARI!

“When Arts meet Science” sloganıyla 2007’den günümüze düzenlenen MILSET organizasyonunun Belçika merkezi tarafından gerçekleştirilen, dünyanın en önemli fotoğraf yarışmalarından biri olarak gösterilen MILSET Bilim Fotoğraf Yarışması’na (MILSET Science Photo Contest) EVRENSEL FEN LİSESİ öğrencisi SİNEM GÖRGÜLÜ bu sene 13.sü düzenlenen profesyonel fotoğrafçıların ve bilim insanlarının desteği ile yürütülen bu prestijli organizasyonda dünyanın en iyi 10(…)

ÖĞRENCİLERİMİZ CAMBRİDGE ESOL SERTİFİKALARINI ALDILAR

Cambridge ESOL sınavları 130 farklı ülkede 2700 merkez tarafından uygulanan, uluslararası geçerliliği olan, 3 milyonun üzerinde öğrencinin girdiği sınavlardır. Bu sınavların sonunda öğrencilere sertifika verilmektedir. Bu sertifikalardan birini alan öğrenci, dünyanın herhangi bir eğitim kurumunda veya mesleki alanlarda İngilizce seviyesini belgeleyebilmektedir. Okulumuz Cambridge sınav merkezidir ve Cambridge ESOL sınavlarına girmek isteyen öğrenciler okulumuzda sınavlara girebilmektedir.(…)

EVRENSEL’DEN 2019 ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRMEDE ÜSTÜN BAŞARI

Evrensel Kolej ve Evrensel Fen Lisesi 2019 Üniversite Yerleştirme Sonuçları

YKS’DE EVRENSEL’DEN BÜYÜK BAŞARI

2019 YKS sonuçlarına göre öğrencilerimizden Şebnem SARI AYT sayısal bölüm sorularının tamamını doğru cevaplayarak AYT Türkiye 1.si, YKS Türkiye 22.si olma başarısını göstermiştir. Konu ile ilgili konuşan Evrensel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU; Evrensel İlkokul’dan Türkiye 1.liğine uzanan başarı hikâyesinin rastlantı olmadığını,  yıllarca devam eden disiplinli ve uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti.(…)

EVRENSEL’Lİ SPORCULARA MADALYALARI VERİLDİ

Yüzme Müsabakalarında dereceye giren Evrensel’li sporculara madalyaları verildi. 21-22 Mayıs 2019 tarihlerinde Okul Sporları Minikler A Katagorisi Yüzme Müsabakaları 100 Metre Kelebek yarışında sporcumuz Demir Candan 1:38.11’lik derecesiyle Ankara 4.sü olmuştu. Ayrıca Yüzmede, Minikler A Kategorisi 4×50 Metre Karışık Bayrak Yarışında ise Evrensel Yüzme Takımı 21 okulun katıldığı yarışmada Ankara 7.si olmuştu.

EVRENSEL’DEN YÜZMEDE ANKARA DERECESİ

21-22 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılan, Okul Sporları Minikler A Katagorisi Yüzme Müsabakaları 100 Metre Kelebek yarışında, okul sporcumuz Demir Candan 1:38.11’lik derecesiyle Ankara 4.sü olmuştur. Ayrıca Minikler A Kategorisi 4×50 Metre Karışık Bayrak Yarışında ise Evrensel Yüzme Takımı 21 okulun katıldığı yarışmada Ankara 7.si olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

EVRENSEL’DEN ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI

Evrensel Kolej öğrencileri uluslararası eğitim platformlarında ve yarışmalarında ayrıcalıklı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Purple Comet Matematik buluşması için hazırlıklarını tamamlayan Matematik tutkunu öğrencilerimiz 2003 yılından beri ‘‘The Mathematical Association of America ve Awesomemath’’ adlı öğrenme platformu tarafından tüm Dünya’da eş zamanlı olarak düzenlenen, binlerce öğrencinin yarıştığı, ‘‘Purple Comet Math Meet’’ isimli matematik yarışmasına Liseden(…)

ÖZEL EVRENSEL FEN LİSESİ BASKETBOL TAKIMI ÇANKAYA 4.SÜ

Ankara Milli eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Çankaya Liseler arası Basketbol Şampiyonasına katılan okulumuz basketbol takımı Çankaya 4.sü oldu. Turnuvada 2 yaş büyüklerine karşı oynayan 9 ve 10. sınıf öğrencilerimizden oluşan takımımız, izleyicilerden ve komiteden beğeni ve takdir gördü. Önümüzdeki senelerde takımımızdan şampiyonluk bekliyor ve bu başarılarından dolayı tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

EVRENSEL BASKETBOL TAKIMI ANKARA GELİŞİM LİGİNDE 1.SIRADA

Özel Evrensel Basketbol takımı, kulüpler arası Ankara Gelişim Liginde oynadığı 6 maçta 6 galibiyet alarak birinci sıraya yerleşti. 2006 doğumlular liginde oynanan maçlarda oyuncuların istatistikleri tutuluyor. Bu değerlendirmede Çağan Eymür en değerli oyuncu olmuştur. Takımımızı ve öğrencimiz Çağan Eymür’ü tebrik ediyoruz.