Yerleşke

Özel Evrensel Eğitim Kurumları (ilkokul, ortaokul ve lise olarak) 1986 yılında eğitim öğretime başlamış, 1991 yılında ise Özel Evrensel Fen Lisesi açılmıştır. İlkokul kısmı 1986-1987, ortaokul kısmı 1989-1990, lise kısmı 1990-1991, fen lisesi ise 1993- 1994 öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir. 1993-1994 öğretim yılı içinde 600 kişilik konferans salonu, ayrıca açık alanlarda 2 basketbol, 2 voleybol ve 1 halı futbol sahası hizmet ünitelerine eklenmiştir. 2010 yılı yazında son teknoloji ses ve ışık sistemleri ile donatılmış bir ‘Spor ve Kültür Merkezi’ hizmete açılmıştır. Okullar toplam 3260 öğrenci kapasitelidir.

Spor ve Kültür Merkezi

Spor ve Kültür adına her tür etkinliğin gerçekleştirilebildiği bölümler bulunmaktadır. Merkezimiz bu alanda ilgisi ve isteği olan herkese açıktır. Ankara’nın merkezinde ulaşımı kolay, otoparkı ve özel güvenliği olan kapalı tesis alanımızda uzman eğitimciler ders vermektedir. 800 kişilik konferans salonu, gerek okulun, gerekse çevrenin kültür merkezi olma özelliğini taşıyan kutlama ve anma günleri, konferanslar, paneller, münazaralar,(…)

Yemekhane

Okul yemekhanemiz uzmanlar denetiminde, hijyenik koşullarda 3000 kişiye yemek hazırlanabilecek donanıma sahiptir. Yemekler, okul mutfağında hazırlanıp okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri hariç self servis sistemiyle sunulmaktadır.

Kantin & Kafeterya

Okul kantini ve kafeteryalarımız her türlü sağlıklı yiyecek ve içeceğin bulunduğu ders dışı zamanlarda öğrenciler için hoş vakit geçirilebilecek ortamlardır.

Sağlık Merkezi

Acil yardımın gerektirdiği donanıma sahip merkezimizde kadrolu uzman hekim ve sağlık personeli, öğrenci ve okul personelinin sağlık durumları ile yakından ilgilenmektedir. Öğrencilere düzenli aralıklarla sağlık taramaları yapılmaktadır.

Derslikler

Özenle hazırlanmış 6m x 7m boyutlarında standarda sahip 24 öğrencilik dersliklerimizde, öğrencilerimiz tekli sıralarda oturmaktadır. Her öğrencimize ait özel dolaplar bulunmaktadır. Ayrıca tarih, coğrafya, resim, müzik, tasarım gibi derslerin öğretim hedeflerine uygun araç gereçlerle donatılmış özel derslikler bulunmaktadır. Yabancı Dil Laboratuvarları Özel Evrensel Okulları globalleşen dünyada, tüm ülkelere entegre olabilecek, teknolojik donanımları da kullanarak, yabancı(…)

Kütüphane

440 m2 lik alana kurulu kütüphanemiz, eğitim öğretim için gerekli olan her türlü bilgi kaynağına ulaşılabilecek nitelikte olup, içeriği ile tüm öğrenci ve öğretim kademesinin çağın gereksinimlerine göre inceleme ve araştırma yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Tüm öğrencilerimiz için kütüphanede 10.000 adet kitap ve 50 süreli yayın bulunmaktadır. Öğrenciler sürekli okumaya, araştırmaya teşvik edilmekte, en çok kitap okuyan(…)