Büyük düşünür ve bilim adamı Albert Einstein “İnsan, aklının sırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz” diyor.

Evrensel Eğitim Kurumları öğrencileri de, evrende olup bitenleri öğrenmek, bilmek istiyorlar. Bunun için okuyorlar, araştırıyorlar, deneyler yapıyorlar, projeler hazırlayıp soruyor, sorguluyorlar. Her şeye eleştirel gözle bakıp düşünüyor ve gerçeği arıyorlar.

Değerli ozanımız Halim YAĞCIOGLU’nun kaleminden Atatürk şöyle sesleniyor:

Beni seviyorsanız ve anlıyorsanız
Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil,
Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar
Ancak, böyle aydınlanır sonsuz karanlıklar.

Biliyoruz Atam, Çağdaş uygarlığa bilimle ulaşacağız. İlkelerin ilkelerimizdir, ödünsüz seni izleyeceğiz.”

Gençlerimizi hayatla, fen ve bilim yoluyla barışık hale getirebilme adına “Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü” kurulmuştur. Kulübümüzün amaçları şunlardır:

• Öğrencilerimize bilim sevgisini kazandırmak.
  • Derslerin korkulacak bir şey olmadığını, hayatımızın bir parçası olduğunu, doğadaki canlı cansız bütün varlıklar arası ilişkilerin aslında matematiksel ve bilimsel düşünme ile çok daha anlaşılabilir olduğu inancını geliştirmek.
  • Kişisel becerilerin ve bireysel zekânın ortaya çıkmasına uygun zemin oluşturmak.
  • Problem çözme becerilerini ve muhakeme yeteneğini geliştirmek.
  • Sorunlar karşısında yılmayacak ve çözüm üretebilecek bir düşünce sistemini oluşturabilecek ve gelişmeye açık bir kişilik sahibi bireyler yetiştirmek.
  • Deney-gözlem ve diğer sayısal metotlarla öğrencilerimizin araştırma duygusunu geliştirmek.
  • Varlıklar ve olaylar arasındaki sebep –sonuç ilişkilerini kurabilme gücünü geliştirmek.
  • Pozitif ve analitik düşünebilme, yorumlama, analiz ve sentez yapabilme gücünün geliştirmek.
  • Yukarıda sayılan özellikler ışığında kabiliyetli öğrencilerin bulunması; bilimsel çalışmalara yönlendirilmesi; milletine ve ülkesine en faydalı fertlerin gün ışığına çıkarılması, bilimsel ve diğer sayısal metotlarla öğrencilerimizin araştırma duygusunu geliştirmek.

Bu amaçlar doğrultusunda okulumuz laboratuvarlarında öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimiz bilimsel bilgiye bir adım daha yaklaşmaktadır Okulumuzda bilimsel proje şenlikleri düzenlenmekte, Ulusal ve Uluslar Arası birçok yarışmaya katılmaktayız.

# 14.Uluslar Arası Bilim Temelleri Yarışması (URFODU)’ya;

• Matematik Dersinden öğrencilerimizin 118’i,
  • Fizik Dersinden öğrencilerimizin 101’i,
  • Kimya Dersinden öğrencilerimizin 93’ü,
  • Biyoloji Dersinden öğrencilerimizin 68’i,
  • Coğrafya Dersinden öğrencilerimizin 46’sı,
  • İngilizce Dersinden öğrencilerimizin 63’ü,
  • Almanca Dersinden öğrencilerimizin 11’i başarılı olarak finallere katılmaya hak kazandı.

Finallere katılmaya hak kazanan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

# Üniversitelerin düzenlediği liseler arası yarışmalara;

Matematik, Fizik ve Kimya Derslerinden başvurular yapıldı. Yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar dileriz.

# TÜBİTAK 49.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na;

Fizik Dersinden 3 proje, Kimya Dersinden 3 proje, Biyoloji Dersinden 6 proje, Psikoloji Dersinden 2 proje, Sosyoloji Dersinden 4 proje, Tarih Dersinden 1 proje ve Coğrafya Dersinden 3 proje olmak üzere toplam 22 proje ile başvurumuzu yaptık. Öğrencilerimize başarılar biliyoruz.

# Bilimsel Projeler Yarışması düzenliyoruz

Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü Rehber Öğretmenleri olarak öğrencilerimizi bilime yaklaştırmak ve bilimsel çalışma zevkimi aşılamak amacı ile 1998 yılından beri okullarımızda BİLİMSEL PROJELER YARIŞMASI düzenledik.

• Öğrencilerimiz fizik, kimya, biyoloji, çevre, yer bilimleri ve bilgisayar alanlarında çok sayıda bilimsel proje ürettiler. Her yıl mayıs ayında öğrencilerimizin yaptığı bilimsel projeler sergilenmekte ve değerlendirmektedir.
  • Değerlendirme sonucu fizik, kimya, biyoloji, çevre ve yer bilimleri alanında birinci, ikinci, üçüncü, en iyi model ve jüri özel ödüllerine sahip olan öğrencilerimize ödülleri verilmektedir.
  • 1998 yılından bu yana üniversitelerimizden gelen değerli bilim adamlarımız değerlendirmeyi yapmaktadırlar.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 19.’su düzenlenen Bilimsel Projeler Yarışması Şenliği’nde başarılı olan projelerimiz;

Matematik Projeleri (üstte)

Fizik Projeleri (üstte)

Kimya Projeleri (üstte)

Biyoloji Projeleri (üstte)

Psikoloji ve Coğrafya Projeleri (üstte)

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 20.’si düzenlenecek olan Bilimsel Projeler Yarışması Şenliği Mayıs 2018’de gerçekleşecek olup, şenliğimize Matematik, Fen ve Sosyal Bilimler dallarında toplam 113 proje katılmıştır. Siz sevgili velilerimizi, öğrencilerimizin başarılı çalışmalarına destek olmak adına aramızda görmekten mutluluk duyarız.

# Kulüp Panoları

Okulumuzun Bilim, Fen ve Teknoloji Panosunda, düzenli olarak birçok merak edilen konuya ve Bilim Dünyası’nda iz bırakmış birçok bilim insanına yer verilmiştir.

Pano-1

Pano-2