Daily Archives: 17 Nisan 2018

POLATLI-GORDİON GEZİMİZ

14 Nisan 2018 Cumartesi günü 69 öğrenci, 5 öğretmen, 2 rehber eşliğinde gezimiz yapıldı.

İlk güzergah Alagöz Köyü’nde bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Sakarya Savaşı’nı 22 gün 22 gece yönettiği Karargâh’a gidilip ardından millî duygularla Sakarya Şehitliği ve Müzesi ziyaret edildi. Duatepe’ye çıkılarak savaşın nasıl yönetildiği anlatıldı. Savaş Meydan’ı yerinde görülerek öğrenme fırsatı bulundu. Oradaki temsili anıtlar incelendi.

Polatlı’da bulunan Bilim Merkezi’nde öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendiler.

Polatlı’dan Gordion Antik Kent’e geçildi. Gordion Müzesi ve Kral Gordios’un tümülüs mezarı gezildi.

Öğrencilerimiz bir günlük gezinin sonrasında hem geçmişe hem de geleceğe ışık tutmuş oldular.

Özel Evrensel Okulları Geleneksel Dil Şöleni Yapıldı

13.04.2018 tarihinde Özel Evrensel Okulları Geleneksel Dil Şöleni İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin katılımıyla yapıldı. Öğrencilerimiz performanslarını sergilediler. 2. sınıflar gelecekte olmak istedikleri meslekler hakkında konuşup, İngilizce şarkı söylediler. 4.sınıflar klasik dans ettiler, 3. sınıflar ünlü  karakterleri canlandırdılar. 6. sınıflar geleneksel bir dans gösterisi yaptılar. Yine 6. Sınıf öğrencimiz İngilizce bir şarkı okudu. 4. sınıflar moda hakkında konuşup, moda show yaptılar. Ardından 6. sınıflar “Generation Gap” adlı oyunu oynadılar. Ünlü iki kisiyle futbol hakkında röportaj yaptılar, ardından 5. ve 7. sınıflar İngilizce iki şarkı söyledi.

Son olarak, karma sınıflar Almanca olarak 3 şarkı okudular ve programımız sona erdi.

O güne ait bazı kareler koyduk, izleyelim.