Daily Archives: 26 Şubat 2018

Geleceğin Mühendisleri Robotik Kulübünde Yetişiyor

Öğrencilerin ders dışı etkinliklerle robot çalışma sistemleri hakkında bilgilenmelerini sağlayıp; eğitim amaçlı robotlar tasarlamak amacıyla kurulan Robotik Kulübü çalışmalarıyla göz dolduruyor. Ardiuno ve Lego çalışma seti ile çalışan öğrenciler büyük uğraşılarla kendi robot tasarımlarını hazırlayıp yazılımlarını geliştirerek, onların verilen görevleri yapmasını sağlıyorlar.

Bilişim, Robot ve Animasyon Kulübü

Kulübün amacı;

• Öğrencilerin ders dışı etkinliklerle robot çalışma sistemleri hakkında bilgilenmelerini sağlayıp, eğitim amaçlı robot tasarım ve uygulamalarını teşvik etmek,
  • Farklı robot yapılarını/tasarımlarını tanıtmak,
  • Ardiuno çalışma seti ile çalışma yapmak, tasarım ve proje üretmek,
  • Lego çalışma seti ile çalışma yapmak, tasarım ve proje üretmek,
  • Takım çalışma disiplini kazandırmak,
  • Ülkemiz ve dünyadaki robot uygulamalarını izleyerek öğrencilerinin gelişimlerine katkıda bulunmak,
  • Okulumuzda robot teknolojisiyle ilgili bilgi birikiminin artırılmasına katkıda bulunmak, ilgiyi arttırmaktır.
  • Stop-Motion ve diğer animasyon tekniklerini tanıtarak, animasyonlar hazırlamaktır.