Daily Archives: 26 Aralık 2017

Ufak Bir Dokunuşa Ne Dersiniz?

21 Aralık 2017 Perşembe günü okullarımızda sosyal hizmet olarak, anne sevgisi ve emeği yiyeceklerin oluşturduğu stantlarda kermesimizi düzenlendik. Etkinliğe kolej ve fen lisesi sınıflarından toplam 358 öğrencimiz katkıda bulundu. Yaklaşık 1000 öğrencimiz ise etkinliğimizi desteklediler. Etkinliğimizde emek verip çok çalışan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Büyük emeklerle ve özveriyle hazırlanan standlara katkı sağlayan değerli velilerimize teşekkür ediyoruz. Satış sonrasında elde edilen gelir bir grup öğrenci ve öğretmenlerimiz eşliğinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağış olarak teslim edilip KARDELEN’lere ulaştırılacaktır.

Bu etkinliğe olanak sağlayan ve etkinliği destekleyen okul idaremize, maddi manevi emeğini esirgemeyen velilerimize tekrar teşekkür ediyor ve canı gönülden çalışan öğrencilerimizi kutluyoruz.

Anadolu Medeniyetleri Müze Gezisi Yaptık

4.sınıf ve 6.sınıf öğrencilerimiz 13-14 Aralık 2017 tarihlerinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret ettiler. Bu etkinlikte müzenin önemini ve bu müzenin dünya üzerindeki değerini öğrendiler.

Tarihi yapıları, köklü geçmişi ile bugünlere gelen Anadolu Medeniyetleri Müzesi 19 Nisan 1997 tarihinde İsviçre’nin Lozan kentinde 68 müze arasında birinci seçilerek “Avrupa’da Yılın Müzesi” unvanını elde etmiştir. Bugün kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde, Anadolu arkeolojik eserleri Paleolotik çağdan başlayarak günümüze kadar, kronolojik bir sırayla sergilenmektedir.

Öğrencilerimiz, “Sosyal Bilgiler” dersleri kapsamında öğrendikleri ilk çağ uygarlıklarına ait eserleri sırasıyla inceleme ve yakından görerek öğrenme ve içselleştirme fırsatını yakaladılar.