ketminik

Özel Evrensel Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi-İşlemsel Düşünme Etkinliğine katıldık. Bu yıl, 19.951 öğrencinin ter döktüğü etkinlikte 12.300 puanla Çağan EYMÜR ve Ferit Onur UYAR Okul 1.si oldular. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve yüksek puan alarak okulumuzu Türkiye´de başarıyla temsil eden öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Okulumuzda puan sıralaması:

1. Çağan EYMÜR, Ferit Onur UYAR – 12.300 PUAN
  2. Alper ERDEM, Nalan COŞKUN – 11.100 PUAN
  3. Ali Doğan ÇAMUR, Zeynep İdil AYDIN – 10.300 PUAN
  4. Nilsu TÜTEN, Reha Aldin HADZIAHMETOVİÇ, Elif FİDANBOY, Bilge KURT – 9.900 PUAN
  5. Naz ŞAHİN, Dila BUYRUK, Bengi Naz YAŞAR, Meltem KAYABAŞI, Ekin İdil ÖZKAN – 9.500 PUAN
  6. Tuna KAYIKÇIOĞLU – 9.100 PUAN
  7. Kadir Kaan AKSOY, Ceyda Nil ÇALIŞKAN – 8.700 PUAN

Bilge Kunduz Nedir?

Bilge Kunduz, bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları attırırken eğlendirmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir. Bu etkinlik kapsamında, birçok ülke aynı dönemde öğrencilerin enformatik ile ilgili yetenekleri test eden çevrimiçi bir etkinlik düzenlenmektedir.

Etkinlikteki, kısa sorulara Bilge Kunduz görevleri denmektedir. Bu görevleri çözebilmek için öğrenciler bildiklerini gözden geçirmeli, hesaplama yapmalı, karar vermeli, neden-sonuç ilişkisi kurmalı, analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini kullanmalıdır.

Bilge Kunduz etkinliği, sadece genç öğrencilere değil, tüm insanlara ulaşmayı hedeflemektedir. Herkesin her türlü teknolojik cihaza sahip olduğu günümüzde, insanları enformatik konusunda bilinçlendirmek son derece önem teşkil etmektedir. Etkili teknoloji kullanımının yanı sıra bilimsel olarak insanların teknoloji deneyimlerini arttırmak bilişim konusunda çalışanların hedefi olmalıdır.